Kalkuláljon és kérje ajánlatunkat! Munkatársunk hamarosan visszahívja!

A hitel célja*
Összeg* (Ft)
Futamidő* (év)


Keresendő:

Lakáshitel törlesztés cafeteriaként

Lakáshitel törlesztése cafeteriaként

A 2014-es adótörvények szerint a munkáltató adómentesen, cafeteriaként támogathatja a munkavállalót a lakáshitel törlesztésében.

Bár néhány kérdés még bizonytalan, várhatóan 2014 tavaszától már a mindennapok része lehet, hogy a munkáltató adómentesen támogathatja munkavállalójának lakáshitel törlesztését.

A cafeteria keretében adható munkabéren kívüli juttatás a munkáltató számára adómentesen adható, a munkavállaló számára pedig lehetőséget nyújt a lakáshitel törlesztésére történő felhasználásra.

A munkáltatók korábban is támogathatták a munkavállalókat lakáscélú támogatásokkal, azonban ez eddig nem volt felhasználható meglévő lakáshitel havi törlesztő részleteinek rendezésére.

A támogatás mértéke nem haladhatja meg az ingatlan vásárlási értékének 30%-át, valamint 5 év alatt nem haladhatja meg az 5 millió Ft-ot. Arra is figyelni kell, hogy ez az 5 millió forint ingatlanonként értendő, tehát ha például férj és feleség is kapja ezt a támogatást a munkáltatójától, akkor ez összeadódik. Indulhat tehát a nagy törlesztő matek, ki hogyan jár jobban.

Mielőtt azonban számolgatni kell, ellenőrizze, hogy megfelel e a méltányolható lakásigény feltételeinek, vagyis az együttköltözők száma, szobaszám, ingatlan érték arányok megfelelőek e. Ehhez nyújt segítséget az alábbi táblázat:

 lakáshitel törlesztés cafetériából - méltányolható lakásigény

 Megéri igénybe venni ezt a támogatást, ha tudja, mert pl. 10.000 Ft nettó fizetéshez 15.267 Ft-ot kell keresnünk bruttóban, míg cafeteria keretében ez 10.000 Ft. A munkáltatónak is megéri, hiszen ezen felül ő további 4.351 Ft-ot takarít meg a közterheken!